2011. november 24. hírek


  • Éles lőgyakorlat a Nádasd-Hegyaljai lőtéren
  • 3-at egy csapásra- bűnügyek sikeres felderítése
  • Egyre népszerűbb a pozitív adóslista

Összeültek ma, november 24-én a városatyák. Rendkívüli testületi ülését tartotta a Faludi Ferenc Könyvtár olvasótermében a körmendi képviselőtestület. Az ülés témája a VASIVÍZ Zrt. közgyűlési anyaga volt, mely a jövő évi vízdíjak javaslatáról adott számot.

Éles lőgyakorlat a Nádasd-Hegyaljai lőtéren. November 24-én reggel 8-tól egészen este 6 óráig a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola növendékei gyakorlatoznak. Gombásné Nardai Ibolya jegyzői feladatokkal megbízott aljegyző arra kéri a lakosságot, hogy ebben az időszakban a balesetek megelőzése érdekében ne tartózkodjanak a lőtérén és környékén.

3-at egy csapásra. Több nagy horderejű, és a lakosság körében is nagy felháborodást kiváltott bűnügy végére tettek pontot a körmendi rendőrök. A közelmúltban betörések, jelentős értékre elkövetett lopások, gépkocsifeltörések tartották riadalomban a környékbelieket. Az elkövetőket gyors és szakszerű nyomozással kerítették kézre. Szendrődi Barnabás, a körmendi Rendőrkapitányság vezetője kifejtette: sokkal kisebb lenne az okozott kár, ha a civilek, a lakosság aktívabban lépne fel az esetleges bűnelkövetőkkel szemben, pl. jelentené környezetében a szokatlan eseményeket a rendőröknek. Rádiónk kérdésére, hogy a pár másodperc alatt tönkre tehető hevederzárak helyett mivel védekezhetnek az ingatlantulajdonosok a rendőrkapitány elmondta: a lényeg az, hogy a betörők dolgát minél inkább megnehezítsük, azaz minél tovább tartson egy ajtó kinyitása. Ez pedig több, különféle zár felszerelésével, az ajtó megerősítésével oldható meg.

Nem tudnak még részleteket az új fenntartó kapcsán felmerülő változásokról a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban – mondta Laczó Tamás, igazgató. Mint ismert: a megyei fenntartású intézményeket átveszi, 2012. január elsejével az állam. Tehetséges diákok, és osztályközösségek támogatása – a többi közt, ez lehet a célja a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban frissen alakult Öregdiák Egyesületnek – ezt nyilatkozta Vörös Ottó, a szervezet elnöke.

Egyházashollós a legjobb véradó közösség Vas megyében – derült ki a kedden tartott Megyei Véradóünnepségen, ahol közel 80 véradót tüntettek ki. A legjobb véradó család Ikerváron él, a legjobb véradóbarát munkahely pedig a Vas megyei Rendőr-főkapitányság. A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei igazgatója, Vinczéné Kenedli Csilla hangsúlyozta: nyáron mindig nehezebb a toborzás, mint a téli időszakban.

Egyre népszerűbb a nyugat-dunántúli régióban az adózók körében a „jó adósokat” tömörítő pozitív adóslista. A NAV tájékoztatója emlékeztet: az adatbázisba bekerülés legnagyobb előnye, hogy az adózó adminisztrációs terheit nagyban csökkentheti. Az állami adóhatóság honlapján közzétett lista nyilvános, az interneten elérhető és mindenki által hozzáférhető. Az intézmény népszerűségét jellemzi, hogy a bevezetés évét követő időszakban a tagok száma évenként majdnem megduplázódott a nyugat-dunántúli régióban. Vas megyéből 804 cég szerepel a pozitív adóslistán, az október 31-ei adatok szerint, míg tavaly és tavaly előtt, az év végén alig több mint 450 cég szerepelt a lajstromban.

Államtitkár Vasban. Dr. Szabó Erika a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára látogat ma a megyébe. A politikus a Vas Megyei Kormányhivatalban megtekinti a szombathelyi Kormányablakot.

Orosz szakemberek „vizsgálódtak” egészségturizmus témában – Vas megyében is. Hat napon át, járta Magyarországot az orosz turisztikai delegáció. A szakemberek a büki és a sárvári gyógyvizet és a helyi fürdőket, hoteleket is szemügyre vették – tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt.

SPORT

Jövőre már magyar lehet Rashad Bell, a Körmend erőssége – erről tudósít a bb1.hu. A cikk szerint, a légiós önszántából fordult honosításért. Ha szerencséje van, akkor akár már januártól magyar állampolgár lehet. A 29 éves Bell Körmenden a második szezonját kezdte meg a nyáron. Tavaly 35 meccsen 20.8 pontot és 7.9 lepattanót átlagolt. Az idei szezontól – Nyíregyházától kezdve Jászberényen át Szombathelyig – különösen nagy számban fordultak az élvonalbeli férfi kosárlabda csapatok honosítási kérelemmel a hivatalokhoz.

Egy ötödik és egy harmadik helyezést szereztek Ausztriában a körmendi KÉK SÜNIK. A labdarúgóklub két utánpótlás csapata szerepelt egy-egy tornán a napokban, az ausztriai Gnasban. Jól szerepeltek a körmendi korosztályos csapatok a teremtornákon. Az U-10-es csapat ötödik lett, az U-11-es korosztály körmendi csapata pedig bronzéremmel térhetett haza. A hétvégén ismét útra kelnek a KÉK SÜNIK: ezúttal, november 26-án, az U-12-es korosztály lép pályára szintén az ausztriai Gnasban. A gyerekek a 10 csapatos mezőnyben a “B” csoportban kaptak helyet.

Két körmendi, öt másik vasi, egy zalai és egy osztrák csapat részvételével rendezik a XXVIII. Somogyi Kupa Teremlabdarúgó Tornát Körmenden. December első hétvégéjén lesz a megmérettetés a városi sportcsarnokban. A körmendi Somogyi és a Kölcsey utcai általános iskolák mellett érkezik csapat Szentgotthárdról, vasvárról, Sárvárról, Egyházasrádócról, Csákánydoroszlóból, Lentiből és az ausztriai Fehring-ből.

Vissza