2009.december 28., Híreinkből


A mikrofonnál: Tóth Cecília

Elfogták Farkas Pétert, mégpedig Andorrában. Az egykori, Vas megyei illetőségű birkózó olimpiai bajnokot még 2008 novemberében ítélték első fokon 5 év fegyházra kábítószerrel való visszaélés miatt, amit idén decemberben a bíróság a jogerősen 7 évre módosított. Farkas Péter az elsőfokú tárgyalás egyik szünetében testvérével együtt kisétált a bíróságról. A testvérét nem sokkal később elfogták, de az olimpikont azóta is keresték.

Holnapig áll még az ország karácsonyfája a budapesti Kossuth téren. Egy hatgyerekes tököli család kapja meg tüzelőnek az ország karácsonyfáját, ami egyébként a Vas megyei Felsőcsatárról került még december elején az Országház elé. A 18,5 méter magas fát mintegy 1.800 méteres, 19 ezer darab izzóból álló izzósor, valamint a több mint ezerötszáz bordó és arany gömbdísz ékesíti. A fát a Fővárosi Tűzoltóság munkatársai ledöntik, majd katonák közreműködésével feldarabolják. A Miniszterelnöki Hivatal jótékony célra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével egy hatgyermekes tököli családhoz juttatja el a faanyagot.

Nem kell létszámleépítéstől tartania a Volán, így a Vasi Volán dolgozóinak sem. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt tájékoztatása szerint 24 volán társaság 7 regionális konzorciumba tömörül, erről pedig jövő év március 15 – ig kell megkötniük a szerződéseket. Így a Vasi Volán a Zala Volánnal és a Kisalföld Volánnal hoz létre közös társulást. A három társaság a Kisalföld Volán vezérigazgatójának irányításával dolgozza majd ki a szerződéstervezetet. Mindhárom társaságnál jelenleg is az adott menetrendhez szükséges, a munkaügyileg előírt létszám áll rendelkezésre, így elbocsátásokra nem kell számítani.

Sport:

Ma délelőtt 9 órától kezdődik a hagyományos Szilveszter Kupa Nádasdon. Két nap mérhetik össze tudásukat a nevezettek. Ma a focié lesz a főszerep a nádasdi Szécsenyi István Ált. Isk. tornatermében, amely otthont ad a mérkőzéseknek. Holnap, azaz december 29 – én pedig a kosárlabda szerelmesei pattogtathatják a labdát az idén felújított tornateremben. A kupa napjain lehet egyébként nevezni a helyszínen, délelőtt fél 9 – ig.

Tegnap vette kezdetét a hagyományos szombathelyi Szilveszteri Teremfoci Torna, mégpedig két helyszínen, az Aréna Savariában és a Haladás Munkacsarnokában. A nevezett 37 csapatok december 30-áig rúgják a labdát, 3 kategóriában. Mintegy fél millió forint összdíjazású a szilveszteri megmérettetés.

Vissza