2009.december 19.,szombat – Hírek reggel


A mikrofonnál: Tóth Cecília

 

Ma munkanap van. A volán buszok, valamint a vonatok a pénteki menetrend szerint közlekednek. Az idén csütörtökre eső december 24. pihenőnap lesz, amelyet ma kell ledolgozni. Az üzeletek az ünnep miatt hosszabban tartanak nyitva. Az iskolákban az igazgató döntött arról, hogy lesz-e tanítás: ez intézményenként változó.

Új buszokat adtak át pénteken a vasi megyeszékhelyen. Több mint 30 millió forintba került az a hét autóbusz, amit a Volán közbeszerzésen vásárolt. Az új buszok hétfőn állnak munkába Szombathely útjain. A Vasi Volán 2011-ig további 14 ugyancsak CREDO típusú autóbuszt vásárol, aminek eredményeként megújul, és lassan lecserélődik a buszpark. az új járműveket egyébként a Győrben és Mosonmagyaróváron gyártották.

Újabb egyetemvárossal bővülhet vas megye. Kőszeg 1996 óta ad helyet a nemzetközi hírű Savaria Nemzetközi Nyári Egyetemnek, ősztől pedig az ISES Alapítvány indított szakirányú kulturális képzést. Pénteken avatták fel a Budapesti Corvinus Egyetem Globális és Európai Integrációs Tanulmányok Intézetét. Az intézet egy olyan új típusú szellemi központ, amely nem a felsőoktatás tömegtermelését akarja megvalósítani, hanem a különféle tudományterületeket szeretné összekapcsolni.

Sport:

Ma este lép parkettre a MJUS-Fortress Körmend. A Rába – part alakulat a Kecskeméti KSE csapatát látja vendégül a körmendi Szentély Arénában. A Kecskemétnél a múlt hétvégi fordulóban jól sült el a légiós váltás, a Körmend pedig öt meccs óta veretlen. Sabáli Balázs, a Körmend edzője a bb1.hu – nak elmondta, hogy erős szerkezetű csapat a Kecskemét, azonban nem szabad megengedni azt a luxust, hogy hazai pályán mérkőzést veszítsen a hazai csapat. A MJUS – Fortress Körmend várható kezdőötöse: Thomas – Fodor G. – Ferencz – Scott – Alekszejev. A mérkőzést rádiónk élőben közvetíti este 6 órától, Ferencz Krisztián közreműködésével. 

Vissza